Aicina izmēģināt spēkus Drosmes skrējiena treniņā Atpakaļ

Šogad, lai izmēģinātu daļu no sacensību trases un noskaņotos dalībai Liepājas rudens pozitīvākajam sportiskajam izaicinājumam – Drosmes skrējienam, interesenti aicināti neilgi pirms pulksten 18.30 pulcēties Jūrmalas parkā, Kūrmājas prospekta turpinājumā pie gājēju ietves, kas ved uz jūru. Treniņa sākuma un noslēguma vieta būs iezīmēta ar Liepājas pludmales karogiem. Treniņa vidusdaļā rīkotāji ikvienam nodrošinās iespēju pievienoties vienai no divu dažādu slodzes līmeņu skrējieniem Drosmes skrējienam līdzīgā trasē.

Treniņa pirmajā daļā un noslēgumā projekta “Liepāja.Vesels.Aktīvs.Laimīgs” mikrorajonu treneres Agneta Segliņa un Dace Dieviņa novadīs saudzīgu iesildīšanos un atsildīšanos, nodemonstrējot, ka iesildīšanās un atsildīšanās ir daļa no piedzīvojuma, kas padara šķēršļu skrējienus ne tikai fiziski izaicinošus, bet arī aizraujošus un drošus.

“Šķēršļu skrējiens var sniegt lieliskas emocijas un adrenalīnu, bet, lai tas būtu drošs un patiesi aizraujošs, ikvienu aicinu iesildīties,” norāda trenere un arī vairāku Liepājas šķēršļu skrējienu laureāte Agneta Segliņa. “Iesildīšanās uztveru kā maģisku rituālu, kurā ķermenis kļūst gatavs piedzīvojumam. Iesildīšanās sagatavo muskuļus, saites un locītavas intensīvai fiziskai slodzei, samazinot traumu risku, kā arī palielina sirds ritmu un asins plūsmu uz muskuļiem, uzlabojot izturību un sniedzot enerģiju treniņam. Tātad, sākam ar pilnu sirdi!”

Par to, ka ne mazāk svarīgi ir mazināt muskuļu saspringumu un veicināt atgūšanos pēc fiziskām slodzēm, uzsver otra trenere Dace Dieviņa: “Atsildīšanās pēc treniņa var efektīvi novērst muskuļu saspringumu un, iespējams, sāpes, jo noņem uzkrāto pienskābi un atjauno muskuļu elastību. Atsildīšanās ir laiks, kad ļaut muskuļiem un prātam atslābt, uzlabojot atgūšanos un liekot ķermenim smaidīt no prieka. Neaizmirstiet par to pēc Drosmes skrējiena, jo tas ir jūsu pelnītais atpūtas mirklis!”

Jāpiebilst, ka vienu no skriešanas grupām vadīs Sergejs Juhno - skriešanas kluba “BORN2WIN” dibinātājs, kura kontā jau ir noskrietas neskaitāmas izturības sacensības ar šķēršļiem, krosi, kā arī pieveikta pilna distance IRONMAN. “Vispirms tā ir personīgā izaugsme,” savu aizraušanos ar izturības skrējieniem skaidro sportists. “Šādas sacensības piedāvā iespēju pārvarēt dažādus fiziskus šķēršļus, kuri bieži ir unikāli un daudzveidīgi. To pārvarēšana ir papildus izaicinājums un gandarījums, ko ikdienas treniņi ne vienmēr sniedz.” Sergejs piebilst, ka grūtības sacensībās arī attīsta raksturu un pašpārliecinātību. "Turklāt šādas sacensības ir ne tikai fizisks eksāmens, bet arī emocionāla attīstība. Pārvarot dažādos šķēršļus, mēs iemācāmies izturēties pret dzīves grūtībām un neparedzētajiem pagriezieniem ar lielāku pašapziņu. Tas ir kā īss pārbaudījumu posms dzīvē, kurā mācāmies pielāgoties un attīstīt neatlaidību visā, ko darām, lai laimīgi sasniegtu finišu."

Dalībnieki Drosmes treniņā varēs veldzēties ar Ķekavas avota dzeramo ūdeni, kā arī ikviens treniņa dalībnieks, kurš būs reģistrējies treniņam klātienē, piedalīsies izlozē, kurā būs iespējams iegūt Drosmes skrējiena bezmaksas dalību, kā arī dāvanas no Drosmes skrējiena atbalstītājiem.

Mudinot būt aktīviem, pasākuma rīkotāji sagādājuši liepājniekiem izdevīgu piedāvājumu. Piesakot dalību internetā jebkurai no sacensību distancēm ar liepājnieka atlaides kodu, dalības maksai tiek piemērota 20% atlaide no tā brīža spēkā esošās reģistrācijas maksas. Liepājnieka atlaides kodu var saņemt ierodoties Drosmes treniņā un uzrādot personu apliecinošu dokumentu.

 

Uzziņai:

Šoruden, 16. septembrī, Liepājas stadionā “Daugava” tiks dots starts piedzīvojumu un izturības pasākumu sērijas – “Drosmes skrējiens” sezonas noslēdzošajam posmam, kurā izaicinājumu alkstošie līdzjutēju atbalstīti varēs pārbaudīt spējas 7 un 14 kilometru garajās pilsētvidē ierīkotajās šķēršļu trasēs. Šajā sezonā kopvērtējuma punktus vairāk kā tūkstotis dalībnieku no Baltijas valstīm krājuši Ogrē, Rīgā, Daugavpilī un Lietuvā. Noslēguma posmā Liepājā gaidāma cīņa par Drosmes skrējiena 2023. gada sezonas uzvarētājiem.

Skrējieni tiks sākti stadionā “Daugava”, bet ceļā līdz finišam dalībniekiem vajadzēs demonstrēt spēku, veiklību un ātrumu 7 km šķēršļu trasē, kas vīsies cauri Olimpijas stadionam, pludmalei, Jūrmalas parkam un piegulošajai teritorijai. Ikvienam, atkarībā no distances garuma, vajadzēs pieveikt vismaz 30 vai 60 konstruētus šķēršļus, kas vienmērīgi izvietoti visā trases garumā. Sacensību rīkotāji norāda, ka dabiskie šķēršļi apvienojumā ar mākslīgi veidotajiem, pārbaudīs dalībnieku izveicību, liekot pārvarēt koka barjeru sienas, virvju tīklus, dzeloņstieples, auto riepas, ledainus ūdens baseinus utt. Trasi interesantāku padarīs arī dažādi citi distances uzdevumi - smilšu maisu un koka bluķu nešana, akmeņu vilkšana, traktora riepu velšana un arī pa kādam citam jaunam pārsteigumam.

Sacensībās var piedalīties jebkura pilngadību sasniegusi persona. Dalībnieki aicināti pieteikties sacensībām sieviešu, vīriešu un komandu klasēs. Komandas var būt vīriešu, sieviešu, kā arī jauktos sastāvos. Komanda ir 4-6 cilvēku grupa.

Drosmes skrējienu Liepājā organizē biedrība “Drosmes aģentūra” ar Liepājas valstspilsētas atbalstu.

Vairāk informācija par skrējienu pieejama mājaslapā drosmesskrejiens.lv.



Pēdējie labojumi: 2023-09-16 09:29:58